0
0

21 – مقررات کارگاهی که پیمانکار متعهد به رعایت آن ذیل قراردادهای EPC می باشد

1378 بازدید

مقررات کارگاهی که پیمانکار متعهد به رعایت آن ذیل قراردادهای EPC است

یکی از وظایف مهم پیمانکار در هر نوع قراردادی، رعایت اصول حفاظت فنی و ایمنی و بهداشت کار می باشد.

مسلما ً این تعهد مهم را بایستی کارفرمایان در هر قراردادی به عهده پیمانکاران بگذارند تا در صورت وقوع حادثه، کمترین ریسک ممکن از بعد هزینه ای و مجازات حقوقی بر دوش آنها باشد.

بر اساس ماده 28 شرایط عمومی پیمان موارد ذیل بایستی مورد توجه پیمانکار قرار گیرد.

موضوع: تعهدات پیمانکار در قرارداد EPC

و اما به چه سوالاتی در ویدئوی آموزشی پاسخ داده می شود:

پرسش شماره 1: درصورت انجام عملیات ایمنی در شرایط اضطراری قراردادهای EPC، آیا نیاز به أخذ مجوز کارفرما می باشد؟

پرسش شماره 2: آیا هزینه های انجام عملیات ایمنی در شرایط اضطراری قابل مطالبه توسط پیمانکار خواهد بود؟

پرسش شماره 3: در صورت انجام عملیات اجرایی در شب، آیا هزینه های اضافی قابل مطالبه توسط پیمانکار است؟

یکی از وظایف پیمانکار در این نوع قراردادها، ارائه پلان ایمنی و یا HSE Plan خواهد بود.

این موضوع در ماده 28 شرایط عمومی پیمان با عنوان أخذ ضوابط ویژه کارفرما در رابطه با حفاظت فنی و بهداشت کار برای دوران عملیات ساخت و نصب و راه اندازی مطرح شده است. این موضوع همان توافق طرفین بر HSE Plan می باشد.

اگر کارفرما ضوابط خاصی در قرارداد درج کرده باشد و یا در حین انجام تعهدات به پیمانکار ابلاغ کند، پیمانکار موظف به رعایت آن است.

اصولا برای جلوگیری از برخوردهای سلیقه ای و دستور توقف کار از طرف مشاور و کارفرما ، پیمانکار بایستی در ابتدای عملیات اجرایی، پلانی را با مشاور و کارفرما توافق کند که ملاک کنترل عملیات ایمنی و بهداشت کار و حفاظت فیزیکی در پروژه باشد.

مقررات کارگاهی که پیمانکار متعهد به رعایت آن ذیل قراردادهای EPC می باشد

اصطلاح متفاوت دیگری در این نوع قرارداد با عنوان انجام عملیات ایمنی اضطراری وجود دارد. در مدت اجرای کارهای ساخت و نصب، در موارد اضطراری که ایمنی کارکنان و کارهای انجام شده، مصالح و تجهیزات و سایر اموال و مستحدثات و تسهیلات موجود در کارگاه به مخاطره بیفتد، پیمانکار بایستی بی درنگ و بدون نیاز به دستور از کارفرما یا مشاور او، وارد عمل شده و اقدامهای ایمنی و حفاظتی لازم را انجام دهد. 

اگر این شرایط اضطراری غیر قابل پیش بینی بوده است و از مصادیق شرایط فورس ماژور به حساب آید، قابلیت ادعای مالی را خواهد داشت ولیکن اگر حادث شدن این شرایط به دلیل سهل انگاری پیمانکار در انجام تعهدات قراردادی باشد، هزینه های مالی برای جلوگیری این شرایط قابل ادعا نخواهد بود.

و اما موضوع دیگر، اجرای عملیات در شب می باشد که آیا در صورت انجام، پیمانکار محق به دریافت هزینه های مربوطه است؟

اگر در شرایط خصوصی امکان کار خارج از ساعت های عادی روز و یا در شب پیش بینی نشده باشد، پیمانکار نمی تواند اقدام به انجام عملیات اجرایی در محدوده ساعات غیر عادی نماید.

البته در بند 2 ماده 28 اعلام گردیده در صورت تمایل پیمانکار برای کار در شب به منظور جبران عقب ماندگی از برنامه زمانی، بایستی درخواست کار در شب را به منظور تایید برای کارفرما ارسال کند و در آن درخواست کلیه هزینه های اضافی ناشی از عملیات اجرایی در شب را متقبل گردد و تنها پس از تأیید کارفرما مجاز به انجام عملیات اجرایی در ساعت های غیر عادی می باشد.

موضوع گفته شده در این بند تنها در مورد تإخیرات نشإت گرفته از طرف پیمانکار است ولی در صورت تأخیر کارفرمایی و اصرار کارفرما بر تحویل پروژه در همان موعد اولیه، باید موضوع به عنوان دستور کار به پیمانکار ابلاغ گردد.

آیا این مطلب را می پسندید؟
اشتراک گذاری:

نظرات

0 نظر در مورد 21 – مقررات کارگاهی که پیمانکار متعهد به رعایت آن ذیل قراردادهای EPC می باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.