یادگیری مستمر Continuous learning
ردیف واژگانی: 1798
رسته واژگانی: مدیریتی
دسته بندی مرتبط : دانشنامه جامع مدیریت
تعریف در حد یک جمله :
یادگیری مستمر(Continuous learning) عبارت است از پیگیری مستمر، داوطلبانه و خودانگیخته دانش برای پیشرفت شخصی یا حرفه ای. این شامل به روز رسانی منظم مهارت ها و دانش برای انطباق با محیط های متغیر، فناوری ها و الزامات شغلی است.
تشریح :
یادگیری مستمر فرآیندی مادامالعمر برای کسب مهارتها، دانش و تجربیات جدید از طریق ابزارها و روشهای مختلف است. این بر اهمیت آموزش و توسعه مداوم در هر دو زمینه شخصی و حرفه ای تأکید می کند. یادگیری مستمر به آموزش رسمی محدود نمی شود بلکه شامل یادگیری غیررسمی، یادگیری خودراهبری و یادگیری تجربی می شود. در اینجا مروری جامع از یادگیری مستمر، اصول، مزایا، روشها و اهمیت آن در دنیای امروز است. این نوع از یادگیری بر سه مرحله از زندگی با سه هدف متفاوت متمرکز است:
۱- توسعه فرهنگی: وابسته به فهم، مالکیت فکری و مفهومسازی
۲- توسعه اجتماعی وابسته به شهروندی و مشارکت اجتماعی
۳- توسعه حرفهای و اشتغالپذیری وابسته به تولید، رضایت شغلی، رفاه مالی و پایداری اقتصادی.
یکی از ابزارهای مهم یادگیری مادامالعمر که امروزه بر توسعه و کاربرد آن تاکید فراوان میشود، استفاده از فناوری ارتباطات و اطلاعاتIT در فرآیند یادگیری است. فناوری ارتباطات و اطلاعات این فرصت را در اختیار مردم قرار میدهد تا بتوانند از طریق تعامل و شبکهسازی، علاوه بر افزایش دانش و اطلاعات خود، به تولید درآمد و شرکت در برنامههای اجتماعی بپردازند.
کاربرد:
افزایش دانش
توسعه مهارت های کارکنان
پیشگامان و نظریه پردازان :
David Kolb
Peter Senge
منابع :
The Fifth Discipline: The Art & Practice of The Learning Organization”/ Peter M. Senge
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.