واکنش زنجیره ای دمینگ Deming chain reaction
ردیف واژگانی: 1819
رسته واژگانی: مدیریتی
دسته بندی مرتبط : دانشنامه جامع مدیریت
تعریف در حد یک جمله :
ادواردز دمینگ(W. Edwards Deming) میخواست مدیریت از اندیشیدن به کیفیت را بهعنوان یک نتیجه مطلوب دور شود و به کیفیت بهعنوان یک استراتژی رقابتی فکر کند. واکنش زنجیره دمینگ(Deming chain reaction) دلیل این را توضیح می دهد که چرا سازمان ها باید تلاش، زمان و هزینه برای بهبود کیفیت محصولات و خدمات خود صرف کنند.
تشریح :
این واکنش در طول زمان باعث، بهبود کیفیت، هزینه ها کاهش می یابد به دلیل دوباره کاری کمتر، اشتباهات کمتر، تاخیرهای کمتر،استفاده بهتر از زمان ماشین و مواد و در نتیجه بهره وری بهبود می یابد و بازار را با کیفیت بهتر و قیمت پایین تر تسخیر میکنید و در کسب و کار باقی میمانید.
مری واتسون(Mary Watson) در کتاب خود “روش مدیریت دمینگ” می گوید: معجزه صنعتی در ژاپن نمونه بارز این بود که وقتی ملتی خود را متعهد به کیفیت و دید بلند مدت به جای آخرین بیماری کند، چه اتفاقی می افتد. در کمتر از 50 سال، ژاپن از تولید محصولات ارزان قیمت و با ارزش افزوده کم به سمت تولید با کیفیت ترین کارهای دقیق در جهان رفت. زمانی که دکتر دمینگ برای اولین بار در آمریکا شروع به سخنرانی کرد، آمریکا همچنان بر موج پیروزی پس از جنگ سوار بود. هیچ کس به او گوش نمی داد. ژاپنی ها استقبال کردند و حتی امروزه نیز رگه هایی از روش های کنترل کیفیت او در محیط کار صنعتی دیده می شود.
کاربرد:
ایجاد مزیت رقابتی
پیشگامان و نظریه پردازان :
ادواردز دمینگ(W. Edwards Deming) یک آماردان آمریکایی بود. او با ظهور ژاپن به عنوان یک کشور تولیدی و با اختراع مدیریت کیفیت جامع (TQM) همراه است. دمینگ به همراه یکی دیگر از گوروهای آمریکایی – J.M. Juran – به عنوان بخشی از نیروهای اشغالگر متفقین پس از جنگ جهانی دوم به ژاپن رفت. دمینگ بسیاری از روشهای بهبود کیفیت، از جمله استفاده از آمار و چرخه PDSA را به ژاپنیها آموزش داد. در سال 1960 به دلیل خدماتش به صنعت آن کشور از سوی امپراتور ژاپن مدال اعطا شد.
منابع :
Deming’s Management Method / Mary Watson
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.