0
0

گیمیفیکیشن / بازی آفرینی Gamification

611 بازدید

گیمیفیکیشن / بازی آفرینی Gamification

ردیف واژگانی: 920

رسته واژگانی: مدیریتی

دسته بندی مرتبط : دانشنامه جامع مدیریت 

تعریف در حد یک جمله :

گیمیفیکیشن (Gamification) کاربرد عناصر بازی و مفاهیم طراحی بازی در زمینه های غیر بازی است مانند زمینه کسب و کار یا زمینه مدیریت.

تشریح :

 از گیمیفیکیشن(Gamification) با هدف تغییر رفتار مخاطب به منظور کسب دستاوردهای تجاری استفاده می‌شود. گیمیفیکیشن دارای سه جزء مهم است که موضوع را متمایز می کند:
1.عناصر بازی: فقط کافی است هر بازی محبوب را بازی کنید، ما تعداد زیادی آیتم مانند امتیاز، ماموریت، سطح، نشان‌ها، تابلوی امتیازات و غیره را می‌بینیم. اینها عناصر بازی هستند و همچنین بخشی از Gamification است.
2. تکنیک های طراحی بازی: عناصر بخشی از یک بازی هستند، اما بازی بیشتر از مجموع این عناصر است. مفاهیم طراحی بازی وجود دارد که زیربنای هر بازی است تا تجربه ای همه جانبه را به گیمرها بدهد. گیمیفیکیشن مستلزم این است که خود را به جای یک طراح بازی قرار دهید و خلاقانه از مفاهیم برای حل چیزی که یک بازی نیست استفاده کنید.
3. زمینه غیر بازی: در نهایت، توسط Gamification قرار نیست بازی های واقعی مانند  کنسول های بازی  را طراحی کنیم. ما در زندگی واقعی به هدفی نیاز داریم که در آن از عناصر بازی و مفاهیم طراحی استفاده کنیم. این زمینه‌های غیربازی می‌تواند کسب‌وکار ما یا هر زمینه اجتماعی یا شخصی یا هر مشکلی باشد که با استفاده از عناصر بازی زمانی که از دریچه‌های یک طراح بازی دیده می‌شود قابل حل باشد.

قطعا شماهم در زندگیتان با این بازی‌سازی‌ها اشنا شدید مثل تخفیف در قبال خرید محصولی خاص یا هدیه یک بسته از محصول در قبال تحویل دادن چند جعبه از آن محصول.

یک نمونه بسیار جالب از گیمیفیکیشن ایده “پله پیانو” بود:
این یک کاربرد گیمیفیکیشن در طراحی صنعتی است. طراح یک پلکان معمولی را به طور کامل به یک کیبورد پیانو غول پیکر تبدیل کرده بود، اعمال فشار بر روی هر پله یک نت موسیقی را می نوازخت. این کار برای افزایش استفاده از پله معمولی نسبت به پله برقی واقع در کنار آن انجام شد. آزمایش یک روزه ضبط شده ویدیویی نشان داد 66 درصد افراد بیشتری بجای استفاده از پله برقی از پله های معمولی استفاده کردند.

کاربرد :

افزایش احتمال فروش
ایجاد اشتیاق در مشتری
ایجاد احساس سودآوری برای مشتری
ایجاد انگیزه برای تعامل، مشارکت و …
استفاده بهینه از سیستم‌ها
ایجاد انگیزه برای وفاداری و بازگشت مشتری

پیشگامان و نظریه پردازان :

نیک پلینگ (Nick Pelling)(یک مشاور انگلیسی که برای اولین بار از این اصطلاح استفاده کرد)
سباستین دیتردینگ (Sebastian Deterding)

منابع : 

Gamify / Bryan Burk
Gamification by Design / Gabe Zichermann
Reality Is Broken” / Jane McGoniga”

آیا این مطلب را می پسندید؟
اشتراک گذاری:

نظرات

0 نظر در مورد گیمیفیکیشن / بازی آفرینی Gamification

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.