نرخ پیمان در هر قرارداد به معنای نرخ و یا قیمت واحد عملکرد پیمانکار می باشد. این ساختار در قراردادهایی مبتنی بر فهرست بها، عبارت است قیمت واحد عملیات اجرایی مانند قیمت یک متر مربع قالب بندی و یا قیمت یک مترمکعب بتن ریزی فونداسیون ولیکن در قراردادهای سرجمع، نرخ پیمان عیارت از قیمت واحد یک مترمربع زیربنای عملیات ساختمانی و یا یک متر طول عملیات خطی مانند دیوارکشی می باشد بنابراین نرخ پیمان، برحسب واحد کار سنجیده می شود. در این نوع قراردادها، مهمترین بند قراردادی، تعیین نرخ پیمان واحد کار می باشد. ولی این نرخ پیمان به چه دردی می خورد، زیراکه در قراردادهای سرجمع، توافق شده است کار با مشخصات ابلاغ شده، سرجمع چه درآمدی برای پیمانکار خواهد داشت. مسلما تعیین نرخ پیمان در تغییرات مقادیر کار، حائز اهمیت خواهد بود. فرض کنیم قرار بود 200 متر طول دیوار حائل با مشخصات ارائه شده در نقشه های منضم به پیمان کار شود ولیکن در طول پروژه دو امکان در تغییر متصور خواهد بود:
- تغییر افزایشی و یا کاهشی متر طول دیوار، به طور مثال طول دیوار طبق دستور کارفرما به 250مترطول افزایش یافته است. در این حالت واحد متر طول دیوار با ضرب در 50متر مازاد به عنوان افزایش مبلغ پیمان، در نظر گرفته می شود.
- تغییر مشخصات ارائه شده در نقشه های منظم به پیمان، که در این حالت بایستی قیمت جدید مورد آنالیز قرار گرفته و در نهایت با اعمال ضریب پیمان، ملاک پرداخت به پیمانکار قرار گیرد. یعنی قیمت واحد جدید با ضرب در طول دیوار منهای نرخ پیمان بعد از ضرب در واحد طول دیوار، ملاک پرداخت، خواهد بود.
- زهرا فریدونی asked 2 سال قبل
- شما باید برای ارسال دیدگاه وارد شوید
Please login first to submit.