0
0

تعلیق قهری در قراردادها چیست؟

0
0

شرایط تعلیق در قرارداد سرجمع، از ماده 49 شرایط عمومی پیمان نشریه 4311 پیروی می کند. البته در این مضوع تغییراتی نیز لحاظ می گردد. برای اشراف به موضوع در ابتدا مروریی می کنیم بر بندهای مهم ماده 49 و سپس تغییرات وارد شده را آنالیز خواهیم کرد:

5-6-1) انواع تعلیق  در قراردادهای احداث: در این نوع قرارداد ها سه نوع تعلیق را می توان در نظر گرفت:

تعلیق قهری: در صورت وقوع شرایط فورس ماژور و یا کشف اشیا عتیقه و یا وجود معارض در زمین تحویلی پروژه که خارج از اراده طرفین، امکان انجام تعهدات نباشد را تعلیق قهری می نامیم. به خاطر داشته باشیم در این حالت، هیچ کدام از طرفین مسئول خسارت . آسیب هایی که به طرف مقابل وارد شده، نخواهند بود. این نوع تعلیق در مواد 26 و 28 و 43 شرایط عمومی پیمان، در نظر گرفته شده است.

  1. تعلیق بابت کشف اشیا عتیقه: “هرگاه ضمن اجراي كار ، اشياي عتيقه يا آثار تاريخي و مسكوكات قديمي و مانند آن در محل كار پيدا شود ، پيمانكار متعهد است كه بي درنگ مراتب را از طريق مهندس مشاور به اطلاع كارفرما و طبق قوانين به اطلاع دستگاه هاي انتظامي برساند . كارفرما براي حفظ و نگه داري يا انتقال اشياي عتيقه ،اقدام فوري به عمل مي آورد . هرگاه اجراي اين ماده ، موجب توقف يا تعطيل عمليات موضوع پيمان گردد ، طبق ماده 49 رفتار مي شود (ماده 26)”
  2. وجود معارض: ” هرگاه اجراي اين ماده ، موجب توقف يا تعطيل عمليات موضوع پيمان گردد ، طبق ماده 49 رفتار مي شود(تبصره 2-ماده 28)”
  3. شرایط فورس ماژور: ” جنگ ، اعم از اعلام شده يا نشده ،انقلاب ها و اعتصاب هاي عمومي ، شيوع بيماري هاي واگير دار ، زلزله ، سيل ، و طغيان هاي غير عادي‌ ،‌آتش سوزي هاي دامنه دار و مهار نشدني ، طوفان ، و حوادث مشابه خارج از كنترل دو طرف پيمان كه در منطقه اجراي كار وقوع يابد و ادامه كار را براي پيمانكار ناممكن سازد جزء حوادث قهري به شمار مي آيد و در صورت بروز آنها ، به ترتيب زير عمل مي شود . در بروز حوادث قهري، هيچ يك از دو طرف مسئول خسارت هاي وارده به طرف ديگر در اثر اين حوادث نيست . (ماده 43)”

تهیه کامل پکیج سرجمع 

  • شما باید برای ارسال دیدگاه شوید
Showing 0 results
Your Answer

Please first to submit.