در قراردادهای سرجمع، دونوع ضمانت اجرایی جهت الزام کارفرما به پرداخت به موقع تعهدات مالی، ثبت شده است.
- خسارت تاخیر پرداخت
- امکان خاتمه دادن به قرارداد توسط پیمانکار
در این بخش به بررسی خسارت تاخیر پرداخت می پردازیم و اهرم اجرایی دوم را در بخش خاتمه و فسخ پیمان، تشریح می کنیم. نکته اول در این مقوله این است که موضوع تاخیر پرداخت برای کلیه تعهدات مالی کارفرما از جمله پیش پرداخت، صورت وضعیت موقت و صورت وضعیت قطعی مصداق خواهد داشت. بنابراین در ابتدا پروسه بررسی و مهلت پرداخت این اسناد را بر اساس نشریه 4311 ، مرور می کنیم:
- پیش پرداخت: بر اساس ماده 36 شرایط عمومی پیمان، مهلت پرداخت هر قسط پيش پرداخت 20 روز از تاريخ درخواست پيمانكار كه به تائيد مهندس مشاور رسيده است ، يا 10 روز از تاريخ ارائه تضمين از سوي پيمانكار ، هر كدام كه بيشتر است ، مي باشد .
- صورت وضعیت موقت: بر اساس بند الف ماده 37 شرایط عمومی پیمان، مهندس مشاور ، صورت وضعيت پيمانكار را از نظر تطبيق با اسناد و مدارك پيمان كنترل كرده و در صورت لزوم با تعيين دليل اصلاح مي نمايد و آن را در مدت حداكثر 10 روز از تاريخ دريافت از سوي مهندس ناظر براي كارفرما ارسال مي نمايد و مراتب را نيز به اطلاع پيمانكار مي رساند . كارفرما صورت وضعيت كنترل شده از سوي مهندس مشاور را رسيدگي كرده و بعد از كسر وجوهي كه بابت صورت وضعيت هاي موقت قبلي پرداخت شده است و همچنين اعمال كسور قانوني و كسور متعلقه طبق پيمان ، باقيمانده مبلغ قابل پرداخت به پيمانكار را حداكثر ظرف 10 روز از تاريخ وصول صورت وضعيت ، با صدور چك به نام پيمانكار ، پرداخت مي كند .
- صورت وضعیت قطعی: بر اساس ماده 40 شرایط عمومی پیمان، پيمانكار بايد حداكثر تا يك ماه از تاريخ تحويل موقت ، صورت وضعيت قطعي كار هاي انجام شده را بر اساس اسناد و مدارك پيمان ، بدون منظور نمودن مصالح و تجهيزات پاي كار تهيه كند و براي رسيدگي به مهندس مشاور تسليم نمايد . مهندس مشاور صورت وضعيت دريافت شده را رسيدگي نموده و ظرف مدت سه ماه براي تصويب كارفرما ارسال مي نمايد . كارفرما صورت وضعيت دريافت شده را ظرف مدت 2 ماه از تاريخ وصول رسيدگي مي كند و نظر نهايي خود را ضمن ارسال يك نسخه از آن به پيمانكار ، اعلام مي دارد .
- زهرا فریدونی asked 2 سال قبل
- شما باید برای ارسال دیدگاه وارد شوید
Your Answer
Please login first to submit.