0
0

نکات مهمی در مورد نحوه نوشتن لایحه دفاعی

306 بازدید

نکات مهمی در مورد نحوه نوشتن لایحه دفاعی

نکات مهمی در مورد نحوه نوشتن لایحه دفاعی

لایحه را می‌توان یکی از ارزشمندترین و مهم‌ترین اوراقی دانست که در زمان رسیدگی به دعاوی حقوقی به آن توجه می‌شود. به جرأت باید گفت که نحوه نوشتن لایحه دفاعی به صورت مستقیم نظر دادگاه را تحت تأثیر قرار می‌دهد و به همین دلیل است که باید در تنظیم آن نهایت دقت خود را به کار بگیریم.

برخورداری از یک لایحه که به صورت ویژه نوشته شده است شانس شما را برای پیروزی در پرونده مدنظرتان افزایش می‌دهد. به طور کلی، باید گفت نوشتن لایحه‌های دفاعی یک امر کاملاً تخصصی است که تنها افراد ماهر و مجرب در حوزه‌های حقوقی قادر به انجام آن هستند. به همین دلیل است که همواره توصیه می‌شود تنظیم چنین اوراقی را به افراد متخصص بسپارید.

آشنایی با مفهوم لایحه دفاعی

پیش از هر چیز لازم است به این موضوع بپردازیم که منظور از لوایح دفاعی چیست؟‌ در پاسخ باید گفت لایحه‌های دفاعی سندی هستند که به منظور ارائه مشخصات دعاوی به دادگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. دقت بسیار زیاد در تنظیم این مستندات باعث شده است تا توجه ویژه‌ای به آنان شود.

تنظیم کردن یک لایحه دفاعی به صورت صحیح دو مزیت مهم دارد که عبارت‌اند از:

  • مشخص کردن اطلاعات کامل و جامع در مورد محل اختلاف
  • تسریع روند رسیدگی به پرونده با ارائه شرایط مناسب جهت درک از خواسته‌های دو طرف

تفاوت بین شکواییه و لایحه دفاعی

شکواییه شامل اوراقی است که شاکی به منظور پیگیری شکایت خود در اختیار دادگاه قرار می‌دهد. این در حالی است که لایحه دفاعی به منظور دفاع کردن از حقوق شما به کار گرفته می‌شود. نحوه نوشتن لایحه دفاعی از این نظر نیز اهمیت دارد. با توجه به این موارد می‌توان به سادگی تفاوت بین شکواییه و لایحه دفاعی را متوجه شد.

روش نگارش لوایح دفاعی

به منظور نوشتن یک لایحه دفاعی مناسب باید موارد متعددی را در نظر داشت. از جمله این موارد باید به گزینه‌های مختلفی مانند دقت به لحن، اشاره به قوانین، کمک گرفتن از استدلال‌های دقیق و… اشاره کنیم. یک لایحه دفاعی که با توجه به این نکات نگاشته و تنظیم شده باشد، بهترین نتیجه ممکن را به شما ارائه می‌کند.

توجه به نحوه نگارش

در نگارش لوایح دفاعیه باید از سبک رسمی استفاده کرد. به کارگیری کلمات غیررسمی عملاً دفاعیه را غیرقابل استفاده می‌کند. این امر کاملاً طبیعی است که شما به عنوان یک فرد عادی با چنین سبکی آشنایی نداشته باشید. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که نگارش لایحه دفاعی مدنظر خود را به کارشناسان حقوقی بسپارید و از آن‌‌ها در این زمینه یاری بطلبید.

 

لوایح دفاعی انواع مختلفی دارند.

توجه به لحن

لحن مورد استفاده در دفاعیه باید محترمانه باشد. به یاد داشته باشید که این لوایح باید در محضر دادگاه به کار گرفته شوند و به همین دلیل لازم است که از چنین امری پیروی کنند. داشتن لحن مناسب اجازه می‌دهد تا بتوان دفاعیه را با اعتمادبه‌نفس کامل در دادگاه ارائه داد.

لحن پر از توهین نسبت به طرف مقابل و یا دادگاه نه تنها نتیجه مناسبی را برای شما به ارمغان نمی‌آورد، بلکه ممکن است شرایط را نسبت به قبل پیچیده‌تر کند. این موضوع در رابطه با نحوه نوشتن لایحه دفاعی بسیار مهم است.

توجه به نحوه ارائه موضوع

روش بیان دفاعیه باید به گونه‌ای باشد که تمام خواسته‌های شما را در بر بگیرد. بر این اساس، لازم است مشخص کنید که نیاز شما از دادگاه چه چیزی است و قصد دارید در نهایت چه تصمیمی در مورد پرونده گرفته شود. اگرچه تعیین فرایند رسیدگی به پرونده به عهده دادگاه است، اما در این لایحه باید از حقوق خود به صورت تمام و کمال دفاع کنید و حتی ذره‌ای عقب‌نشینی نداشته باشید.

اشاره به قوانین مختلف

در یک دفاعیه رسمی، شاهد ارجاعات گوناگونی به قوانین حقوقی مختلف هستیم. به منظور تنظیم چنین لوایحی باید از قوانینی که با هدف نهایی ما ارتباط دارند کمک گرفت. این امر باعث افزایش اعتبار دفاعیه می‌شود و به همین علت از ارزش والایی برخوردار است. نگارنده دفاعیه باید به این موضوع مهم توجه داشته باشد و با درک کامل خود از قوانین گوناگون، دفاعیه‌ای ارزنده در اختیار شما قرار بدهد.

پرهیز از اضافه گویی

یکی از خطاهایی که ممکن است در زمان تنظیم دفاعیه به آن توجه نشود، اضافه‌گویی است. در این حالت، جملات به صورت مکرر بیان می‌شوند آن هم بدون اینکه معنا و مفهوم خاصی را به متن مدنظر ما اضافه کنند. این موضوع در مورد نحوه نوشتن لایحه دفاعی می‌تواند به صورت کلی بر روی دفاعیه اثر بگذارد و حتی سایر بخش‌‌های مثبت آن را تحت تأثیر قرار دهد.

 

نوشتن این لوایح نیاز به تخصص دارد.

 

در بخش خدمات سازمانی افرامیس می توانید درخواست خود را مبنی بر تنظیم لایحه ، شکواییه ، شناسایی و آنالیز ریسک ها و ادعاهای محتمل در رابطه با قراردادهای متعهد شده ، تنظیم انواع اسناد و … ثبت نمایید :

مراحل نگارش لایحه دفاعی

نکته دیگری که در این زمینه باید به آن اشاره کنیم، توجه به مراحل نگارش یک لایحه دفاعی است. این موضوع خود شامل چهار بخش مختلف می‌شود که عبارت‌اند از: توجه به مدارک و مستندات، انجام دادن تحقیقات جانبی، شروع نگارش و ارائه به دادگاه. در ادامه به هر یک از این موارد می‌پردازیم.

بررسی مدارک مستندات

در اولین گام، لازم است کلیه مدارک و مستندات ارائه شده از سوی شما توسط فردی که قرار است دفاعیه را نگارش کند، مورد بررسی قرار بگیرد. این امر به وی اجازه می‌دهد تا با کلیه زوایای پرونده آشنا شود و بتواند به بهترین شکل ممکن نسبت به نگارش دفاعیه اقدام کند. وظیفه اصلی شما در این مرحله، تهیه و تأمین مدارک و مستنداتی است که به صحیح بودن آ‌ن‌ها اعتماد دارید و می‌دانید که امکان به کارگیری آن‌ها جهت نوشتن یک دفاعیه مناسب وجود دارد.

انجام تحقیقات جانبی

در این گام، فردی که موظف به نوشتن دفاعیه است باید فرایند انجام تحقیقات جانبی را آغاز کند. این موضوع خود شامل گزینه‌های مختلفی همچون بررسی کلیه خواسته‌های طرف مقابل دعوی است. هرچه تحقیقات جانبی با دقت بیشتری انجام بگیرند، می‌‌توان با آمادگی بهتری در دادگاه حضور یافت و دفاعیه دقیق‌تری را تنظیم کرد. در روند انجام این تحقیقات و بررسی نحوه نوشتن لایحه دفاعی ممکن است از یک تیم کارشناسان حقوقی نیز کمک گرفته شود.

 

لایحه دفاعی شما نباید غلط املایی داشته باشد.

شروع نگارش

اکنون نوبت به مرحله اصلی یعنی نگارش لایحه دفاعی می‌رسد. به یاد داشته باشید که این مرحله ممکن است چندین بار انجام بگیرد تا بتوان در نهایت از بین گزینه‌های مختلف بهترین دفاعیه را انتخاب کرد. در صورتی که نگارش این نوع دفاعیه‌ها را به یک کارشناس حقوقی بسپارید، می‌توانید در مدت زمان کوتاهی اوراق مدنظر خود را دریافت کنید. پس از پایان نگارش، متن دفاعیه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد تا کلیه اشتباهات موجود در آن به طور کامل حذف شوند.

ارائه به دادگاه

در این مرحله نگارش دفاعیه به پایان رسیده است و ویرایش‌های نهایی بر روی آن انجام می‌گیرد. اکنون می‌توان از لایحه دفاعی در دادگاه بهره برد و از آن به عنوان یک برگ برنده کمک گرفت. بارها مشاهده شده است که یک دفاعیه دقیق و مناسب تأثیر بسیار زیادی بر روی روند رسیدگی به پرونده دارد. امکان به کارگیری چندین لایحه مختلف در طول یک پرونده وجود دارد که خود نکته جالبی است.

قسمت‌های مختلف یک لایحه دفاعی

نمی‌توان از نحوه نگاشتن و تنظیم یک لایحه دفاعی صحبت کرد، اما به بخش‌های مختلف موجود در این لوایح اشاره‌ای نداشت. به طور کلی، هر لایحه شامل سه بخش اصلی است که عبارت‌اند از: مقدمه، متن اصلی و خلاصه یا نتیجه. در نحوه نوشتن لایحه دفاعی هر یک از این بخش‌ها باید به محتوای آن‌ها توجه داشته باشیم.

 

لوایح دفاعی باید چند بار مورد بررسی قرار بگیرند.

بخش مقدمه

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های هر لایحه دفاعی، مقدمه است. در این بخش باید به صورت مختصر بیان کنید که موضع‌‌گیری شما در مورد شکایت صورت گرفته به چه نحو است. هرچه مقدمه به صورت بهتری نگارش شود، نظر خوانندگان را بیشتر به سمت خود جلب می‌کند. در ابتدای مقدمه باید با استفاده از القاب مناسب اعضای دادگاه را مورد خطاب قرار داد و سپس به سراغ متن اصلی رفت.

متن اصلی

این بخش شامل تمامی مستندات و داده‌هایی است که به منظور دفاع از حقوق خود باید به سراغ آن‌‌ها بروید. در متن اصلی به قوانین حقوقی مختلف ارجاع داده می‌شود و به همین دلیل این قسمت بیشترین حجم از متن را به خود اختصاص می‌دهد. متن اصلی باید به صورت کاملاً حرفه‌ای و بر اساس نمونه دفاعیه‌های مشابه تهیه و تنظیم شود. در این حالت می‌توان به دریافت پاسخ مثبت از سوی دادگاه اطمینان یافت.

خلاصه یا نتیجه

پس از پایان یافتن قسمت مربوط به متن اصلی، نوبت به خلاصه و نتیجه نهایی دفاعیه می‌رسد. در این قسمت باید دوباره هدف نهایی و همچنین تمام خواسته‌های خود از دادگاه را بیان کنید. نوشتن یک نتیجه کاملاً مناسب منجر به ماندگار شدن دلایل شما در ذهن خواننده خواهد شد. تمامی کارشناسان حقوقی معتبر از این موضوع باخبر هستند و به همین دلیل است که این بخش از بررسی نحوه نوشتن لایحه دفاعی را جدی می‌گیرند.

 

یک لایحه قوی شانس پیروزی شما را افزایش می‌دهد.

سخن پایانی

لوایح حقوقی باید به صورتی تنظیم شوند که دادگاه با بررسی آن‌ها به سادگی تمام اطلاعات موردنیاز خود را دریافت کند. این موضوع در مورد لایحه‌های دفاعی جدی گرفته می‌شود. به همین دلیل است که نوشتن چنین اوراقی را باید به افراد باتجربه و ماهر در رابطه با موضوعات حقوقی بسپارید.

در مورد نحوه نوشتن لایحه دفاعی می‌توان به موارد مختلفی همچون عدم زیاد‌ه‌گویی و همچنین عدم به کارگیری جملات غیررسمی اشاره کرد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. مفتخریم تا همواره به شما عزیزان یاری برسانیم.

آیا این مطلب را می پسندید؟
اشتراک گذاری:

نظرات

0 نظر در مورد نکات مهمی در مورد نحوه نوشتن لایحه دفاعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.