0
0

45 – صورت وضعیت قطعی در قراردادهای EPC (قسمت اول)

1806 بازدید

صورت وضعیت قطعی در قراردادهای EPC (قسمت اول)

در قراردادهای EPC پیمانکار باید به خاطر داشته باشد که قبل از ارائه صورت وضعیت قطعی موارد ذیل را ارائه نماید یعنی در صورت عدم تحویل این مدارک کارفرما و مشاور او می توانند صورت وضعیت قطعی را عودت دهند و یا از پذیرش آن استنکاف کنند.

  • دستورالعمل های راه اندازی، راهبردی و نگهداری تجهیزات
  • نقشه ها و مدارک فنی موضوع بند 2-18 یعنی اسناد و مدارک فنی که در طول اجرای کار، بوسیله پیمانکار تهیه و به تصویب یا اطلاع کارفرما میرسد.
  • مدارک بازرسی و آزمایش تجهیزات و عملیات ساختمان و نصب، مثل صورتجلسات و پرمیت های عملیات اجرایی
  • مدارک مرتبط با بیمه نامه ها و ضمانت نامه ها
  • هر نوع سند و مدرک دیگری که در پیمان به آنها اشاره شده است.

موضوع: صورت وضعیت در قراردادهای EPC

مروری کنیم بر سوالاتی که در این پست ویدئویی به آنها پاسخ می دهیم:

پرسش شماره1: پیمانکار موظف است قبل از ارائه صورت وضعیت قطعی چه مدارکی را تحویل دهد؟

پرسش شماره2: پیمانکار موظف است همراه صورت وضعیت قطعی چه مدارکی را تحویل دهد؟

پرسش شماره3: در صورت عدم ارائه مدرک تحویل موقت و گواهی رفع نقص، آیا کارفرما می تواند از پذیرش صورت وضعیت قطعی سر باز زند؟

پرسش شماره4: مراحل رسیدگی و تأیید صورت وضعیت قطعی و وظایف ارکان پروژه در این رابطه به چه صورت می باشد؟

تفاوت هایی بارز بین این نوع قرارداد و پیمان های PC در زمینه صدور صورت وضعیت قطعی وجود دارد. 

صورت وضعیت قطعی در قراردادهای EPC

و اما پیمانکار به همراه ارائه سند صورت ضعیت قطعی بایستی مدارکی را هم ضمیمه کرده و ارسال نماید:

  • هرگونه بیمه نامه لازم برای مصون نگه داشتن کارفرما از ادعای اشخاص ثالث، از زمان تحویل موقت به بعد، طبق شرایط خصوصی به عهده پیمانکار میباشد.
  • مدارک دال بر حل و فصل هرگونه دعاوی، از جمله ادعای مالکیت اشخاص ثالث، در رابطه با اموال و حقوق موضوع پیمان، کاملأ باید توسط پیمانکار حل و فصل شود.
  • پیمانکار به همراه این مدارک، اقرارنامه ای را تنظیم می کند که طی آن، هرگونه حق تصرف و یا داشتن بدهی را در رابطه با پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان ، خرید دانش فنی ، مصالح و یا تجهیزات و سایر مطالباتی که ممکن است متوجه کارفرما شود، منتفی دانسته و نسبت به حل و فصل ادعاها و پرداخت بدهی های خود، مهندسان طراح ، پیمانکاران دست دوم و فروشندگان ، توافقهای لازم را با طرفهای ذینفع به عمل آورده است.

حال در این قسمت به بررسی پروسه رسیدگی به صورت وضعیت قطعی پیمانکار می پردازیم .

یادمان باشد شرط اساسی پذیرش صورت وضعیت قطعی، تشخیص کارفرما مبنی بر اتمام کلیه تعهدات مندرج در قرارداد است که قاعدتا پایه اساسی این موضوع تنظیم سند تحویل موقت خواهد بود.

طبق بند 2 ماده 60،مشاور کارفرما پس از بازدید و بازرسی های لازم و حصول اطمینان از رفع نواقص، گواهی رفع نقص را صادر کرده و پس از تأیید کارفرما، نسخه ای از آن را برای پیمانکار ارسال می دارد.

پرداخت صورت وضعیت قطعی پیمانکار علاوه بر موارد درج شده در بند 57-1 منوط به ارائه گواهی رفع نقص است و البته گواهی رفع نقص وقتی معتبر است که به تأیید کارفرما رسیده باشد.

 

در صورت برقراری این شرط لازم، گامهای رسیدگی به صورت وضعیت به شرح زیر است:

  • تأیید مدارک ارسالی توسط مهندس مشاور: از سوی مشاور کارفرما ظرف مدت 10 روز، مراتب پذیرش و قبولی صورت وضعیت، برای بررسی و پرداخت به پیمانکار اعلام میشود، در غیر اینصورت ضمن بازگرداندن آن ، طی نامه ای دلایل عدم پذیرش صورت وضعیت ظرف همان مهلت به پیمانکار اعلام میگردد، تا وی نسبت به رفع نواقص کارها و یا تکمیل مدارک اقدام کرده و مجددا صورت وضعیت را تسلیم نماید.
  • بررسی مدارک توسط مهندس مشاور: پس ازدریافت صورت وضعیت قابل قبول و به همراه اسناد و مدارک لازم، مشاور کارفرما ظرف مدت 60 روز صورت وضعیت مربوطه را رسیدگی و تأیید نموده و به کارفرما تسلیم می کند.
  • بررسی و پرداخت کارفرما، کارفرما ظرف 60 روز از تاریخ دریافت صورت وضعیت ، مبلغ صورت وضعیت قطعی را پس از کسر کسور مربوط پیمانکار پرداخت می کند.
آیا این مطلب را می پسندید؟
اشتراک گذاری:

نظرات

0 نظر در مورد 45 – صورت وضعیت قطعی در قراردادهای EPC (قسمت اول)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.